• Change country
  • Slovenija

Hauraton Slovenia
Zbiljska cesta 4
1215 Medvode / SI-Slovenija
+38 61 3617833
info@hauraton.si

Prenos znanja za študente

Hauraton začenja univerzitetni program HESP

April 2018 – Novi HAURATON EUROPEAN STUDENT PROGRAM (HESP) je bil prvič organiziran na sedežu družbe v Rastattu od 18. do 21. aprila 2018. Podjetje za tehnologijo odvodnjavanja iz južne Nemčije je gostilo študente in profesorje iz gradbenih fakultet iz osmih držav Srednje in vzhodne Evrope. Prvega dogodka se je udeležilo dvaindvajset udeležencev iz Hrvaške, Slovenije, Srbije, Slovaške in Bolgarije, ki so se kvalificirali v večstopenjskem izbirnem postopku na svojih fakultetah.
HESP vzpostavi platformo, ki starejšim študentom omogoča predstavitve, potovanja in delavnice na ciljno usmerjen način. S tem pa je tesno povezan tudi prenos znanja in priložnosti za mreženje med strokovnjaki danes in jutri. Program, usmerjen v prakso, vključno z izzivi pri vgradnji kanalet ali hidravličnih izračunih, pričakuje bodoče inženirje v Rastattu. Marcus Reuter, generalni direktor podjetja Hauraton, poudarja: "S HESP-om in s spodbujanjem akademikov v našem sektorju pričakujemo, da bomo ustvarjali platformo za napredne prihodnje strokovnjake ter okrepili osveščenost držav srednje in vzhodne Evrope o vrhunski tehnologiji odvodnjavanja, ki je tako pomembna za naše okolje. Razvoj poklicnih stikov je prav tako sredstvo za naše sodelovanje v teh državah. "
Iniciativa, kot je HESP, je doslej edinstvena v strokovnih krogih. Študenti prejmejo potrdilo o sodelovanju. Drugi promocijski program HESP bo v Rastattu od 23. do 26. maja.
Hauraton se nahaja v Rastattu v Nemčiji, in uspešno deluje že več kot 60 let. Danes ima Hauraton 20 podružnic v 70 državah po vsem svetu in je eden vodilnih na področju odvodnjavanja in upravljanja sistemov za meteorno vodo. Hauraton ponuja več kot 2.000 različnih izdelkov pod štirimi naslovnimi znamkami Nizkogradnja, Okolica, Voda in Šport, pri čemer se obseg nenehno širi. Z uvajanjem recikliranih kompozitnih kanalet Recyfix, sistema brezvijačne pritrditve rešetk Side-Lock in podrobnega kataloga na internetu se Hauraton šteje za vodilnega inovatorja v industriji. Referenčna lista vključuje mednarodne projekte, kot so steza Formule 1 v Sočiju, nogometne stadione na Svetovnem prvenstvu v Braziliji leta 2014, muzej Mercedes-Benz v Stuttgartu in letališče Fraport v Frankfurtu.

Za več informacij si oglejte www.hauraton.com.
Več informacij:
Dušan Lapajnar
Hauraton d.o.o.
T 01-3617 833
Email: dusan@hauraton.si

 
HESP
HESP
HESP
 
 

Hauraton Slovenia
Zbiljska cesta 4
1215 Medvode / SI-Slovenija
+38 61 3617833
info@hauraton.si

 

Imprint        Privacy policy