• Change country
  • Slovenija

Hauraton Slovenia
Zbiljska cesta 4
1215 Medvode / SI-Slovenija
+38 61 3617833
info@hauraton.si

ARIANE 6

Leta 2020 bo v vesolje pod vodstvom Evropske vesoljske agencije (ESA) in francoske vesoljske agencije CNES poletelo vesoljsko vozilo, Ariane 6. V delu je velik gradbeni projekt, ki bo omogočil vzlet vozila z vesoljskega vzletišča Kourou v Francoski Gvajani.
Zaradi tropskega podnebja, ki je značilno po deževnih obdobjih, projekt zahteva posebne drenažne rešitve. Podjetje podpira projekt od leta 2015 s hidravličnimi študijami in kompleksnimi izračuni z izjemnimi količinami padavin, ki so potrebni zaradi deževne sezone. Gradbeno podjetje "Eiffage" je trenutno v fazi vgradnje okoli 820 metrov kanalet.

Podjetje Hauraton Francija ima na samem projektu dva strokovnjaka, ki vodita projekt. Zaradi močnih padavin, velikih obremenitev, plamenov, tekočih in izpušnih plinov iz motorja so potrebne posebne tehnične rešitve, ki morajo kljubovati tem razmeram.

Vzletna površina Ariane 6 ima velikosti 340 nogometnih igrišč, oziroma 170 hektarjev. Hauraton deluje na več ravneh tega območja – na izhodiščni površini, na skladiščni ploščadi in pri montaži zgradbe. Območje je opremljeno s kanaletami FASERFIX SUPER, nazivne širine 300,400 in 500mm in z visokokvalitetnimi rešetkami iz nodularne litine. Kanalete so izdelane iz betona armiranega z vlakni z največjo odpornostjo, rešetke pa so GUGI litoželezne mrežaste in druge litoželezne rešetke s sistemom SIDE-LOCK za hitro in enostavno pritrditev ter razreda obremenitev D 400 – F 900 kN.
Francoska Gvajana je zaradi bližine ekvatorja in morja idealna lokacija za vzlete in evropski »vhod« v vesolje. Namen vzleta Ariane 6 je uvedba evropskega vzletnega sistema ter zagon in razvoj letalske in vesoljske industrije.

  

 

Ariane gradbišče
 
Ariane 6
Ariane 6
Ariane 6
 
 

Hauraton Slovenia
Zbiljska cesta 4
1215 Medvode / SI-Slovenija
+38 61 3617833
info@hauraton.si

 

Imprint        Privacy policy