• Change country
  • Slovenija

Hauraton Slovenia
Zbiljska cesta 4
1215 Medvode / SI-Slovenija
+38 61 3617833
info@hauraton.si

Ko se srečata dež in Art Nouveau. Predstavljamo vam rešetke METROPOLIS.

Nova METROPOLIS rešetka se predstavi v Art Nouveau  arhitekturi

Je res, da pomeni litoželezna rešetka zgolj pust in konzerativen izged?

S predstavitvijo rešetke METROPOLIS, Hauraton postavlja nova merila z litoželezno rešetko na področju estetike. Nove rešetke niso le funkcionalne, temveč so vizulno privlačne, z vijugastim izgledom delujejo moderno z inspiracijo v Art Nouveau in Art Deco.

METROPOLIS: odvodnjavanje z eleganco

Arhitekti in projektanti lahko sedaj na posebnih projektih resnično dodajo piko na i s takšnim detajlom rešetke, pa naj bo to futuristična arhitektura ali pa staro mestno jedro-z rešetko bodo dodali karakter običajni liniji odvodnjavanja. Dizajn METROPOLIS rešetke  temelji na dekorativi pariške metro postaje. "Sicer bujen stil je definiran z geometričnimi linijami", povzame HAURATON CEO Markus Reuter. "Z METROPOLISom, ne želimo samo dobavljati visoke kvalitete arhitektom, ampak tudi ponujamo umetnostno izražanje skozi litoželezo pri njihovih projektih."

Konec 19. stoletja sta Art Nouveau in Art Deco prispevala k porasti uporabe dekorja in ornamentov tudi pri industrijskem oblikovanju betona in jekla, zato sta ti dve gibanji vplivali na izgled naše nove rešetke. Tako so z individualnim pristopom, HAURATONOV inženir  Klaus Weiler in dizajnersko podjetje iz Stuttgarta ustvarili METROPOLIS .

Ideja prišla od francoskega prodajnika

Projekt se je v bistvu začel na francoski strani, saj je njihov prodajni predstavnik  Jean-Christophe Turgné, pripravil prve skice. Marcus Reuter: "Naši francoski kolegi imajo izjemen občutek za dizajn in kreativnost, ambiciozno ustvarjajo, tako se je porodila ideja o METROPOLISu." Izziv pri ustvarjanju je bil ustvariti rešetko, ki bi bila preprosta za proizvodnjo, prenesla razred obremenitve D 400 in hkrati izgledala nekaj posebnega.

Kompatibilna s FASERFIX KS in RECYFIX PRO

Da smo dosegli kompatibilnost rešetke tako v programu FASERFIX KS kot v  RECYFIX PRO, je morala biti rešetka v dveh dimenzijah, vsestranska in primerna za SIDE-LOCK sistem. HAURATON Je omogočil še pritrjevanje z ročico. "Nikakršnih omejitev ni, kar se dizajna tiče, kar se pa tiče funkcionalnosti in tehnične varnosti, pa so morale biti prečne ročice nevidne od vzgoraj." pojasnjuje Marcus Reuter. Vse te zahtevoe so bile izpolnjene s tem novim , ekskluzivnim in modernim proizvodm.


Na voljo individualno kot FASERFIX KS rešetka ali  kot kombi-artikel RECYFIX PRO, v NŠ 100 in 200 mm.

Nova rešetka METROPOLIS na voljo za FASERFIX KS in RECYFIX PRO.zoom
Nova rešetka METROPOLIS na voljo za FASERFIX KS in RECYFIX PRO.
Dizajnerska rešetka METROPOLIS na voljo v dveh nominalnih širinah: 100 mm in 200 mmzoom
Dizajnerska rešetka METROPOLIS na voljo v dveh nominalnih širinah: 100 mm in 200 mm
Dizajn METROPOLIS prenese razred obremenitve D 400. Prikazana je v NŠ 200 mm zoom
Dizajn METROPOLIS prenese razred obremenitve D 400. Prikazana je v NŠ 200 mm
 

Več informacij o rešetki METROPOLIS:

Več podatkov najdete na straneh FASERFIX KS in RECYFIX PRO

 
 
 
 

Hauraton Slovenia
Zbiljska cesta 4
1215 Medvode / SI-Slovenija
+38 61 3617833
info@hauraton.si

 

Imprint        Privacy policy